Fler böcker.....

Nu har jag läst ut "Nästan död man" av Åke Edwardson. Bra som alltid även om det tog ett tag att läsa ut den. Har haft dåligt med tid. Jag tycker väl sådär om Edwardsons sätt att skriva men gillar personerna i boken. Handlingen är som vanligt spännande och slutet oväntat.
Nästan död man
En gangster får sin nya bil rejält skadad. Han ser det som sin livsuppgift att spåra upp smitaren. En författare hyr ett avlägset hus för att få ro, men friden störs av grannen. Vår författare bestämmer sig för att prata med honom. Det kommer han att få ångra.
En frireligiös politiker försöker leva som han lär, men det är svårt leva upp till allt under Gud. En dag hittas han i säng med en död man vid sin sida.
En till synes vanlig medborgare ställs inför ett ovanligt val: begå mord, eller dö själv. En kriminalkommissarie börjar arbeta sig igenom en ovanligt vacker höst i Göteborg medan han funderar över hur man ger livet mening. Han lider av återkommande svår huvudvärk, men han vägrar undersöka orsaken till den. Nästan död man är en berättelse om fem män. Deras öden är sammanlänkade av en flicka som en gång försvann. De står alla inför döden, och kommer att förenas av döden.
Nästan död man är den nionde och näst sista delen i serien om Erik Winter.

Sedan läste jag även denna: Den bortlämnade flickan av Kathy Harrison.

Den bortlämnade flickan

Kathy Harrison hade haft en lång rad fosterbarn och trodde sig veta allt om vad som var att vänta. Men femåriga Daisy blev en överraskning. Till skillnad från de flesta fosterbarn kom Daisy från en väletablerad familj med goda möjligheter att ta hand om henne. Men hon var ändå en mycket rädd och orolig liten flicka. Hon vägrade prata, hon åt knappt, hon var våldsam och hon rörde sig på ett egendomligt vis. Efter en tid i Kathy Harrisons trygga hem började ångesten lösas upp, och så småningom avslöjades en tragisk historia.

Den bortlämnade flickan är en stark gripande berättelse om ett litet, illa tilltygat barn och den brokiga, kärleksfulla fosterfamilj som gav henne en ny början i livet.

En hjärtknipande berättelse om en liten flicka som berövats sin barndom men som fann en ny familj

Boken var sådär. Jag hade nog högre förväntningar på den. Historien i sig är ju intressant men allting i boken verkar alldeles för enkelt. Den är inte särskilt trovärdig men ok läsning för en eftermiddag.

Just nu håller jag på och läser "Den sista vintern" av Åke Edwardson. Hoppas verkligen inte det är sista kriminalromanen av Edwardson. Jag kommer att sakna Winter!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0